akhf.no
Hjem Innhold Artikler Om akhf Søk

Vil åpne løpegraver og gjenskape bunkere

      Januar 2021

Arendal og Omegn Krigshistoriske Forening (AKHF) får midler fra Forsvarsdepartementet til videreutvikling av Sandvigen festning på Hisøy.


Rune Gjeruldsen (t.v. ) og Werner Wernersen i Arendal og omegn krigshistoriske forening (AKHF) avbildet utenfor en bunker på Sandvigen fort på Hisøy i 2018. Foto: Agderposten arkivFra Agderposten 18. januar 2021:

Følgende pressemelding er innsendt av styret i foreningen:

Vi ser det som en viktig anerkjennelse av det arbeidet vi holder på med på Sandvigen festning at Forsvarsdepartementet (FD) tildeler foreningen 60.000 kroner for å kunne åpne opp løpegraver og gjenskape en av flere stokketaks bunkerne som ble bygget i terrenget på Festningen tidlig i krigen.

AKHF ser det som viktig å fortsette dette arbeidet med å kunne vise fram flere av de fysiske krigsminnene som er på Sandvigen festning.

Disse midlene og mulighetene til å åpne ytterligere opp føyer seg inn i rekken av det arbeidet som ble påbegynt tidligere år med å rydde og tilgjengelig gjøre området for de mange som er interessert i historie og ikke minst de som er ute etter å gå en tur i terrenget.

Åpnet fjellhuler
Selv om 2020 har vært et spesielt år så har AKHF brukt tiden godt på å tilgjengelig gjøre flere deler av anlegget.

Det ble i 2020 åpnet en bunker og to fjellhuler som fremover skal brukes i omvisnings-sammenhenger og utstillinger.

AKHF håper at 2021 vi gi folk mulighet til å komme på presentasjoner (torsdag kveld i brakke 17). Åpen Dag-arrangementer og ellers når vi holder åpent.

Vi ønsker å dele historien med flest mulig, og samtidig har vi behov for flere ildsjeler som er villig til å ta i et tak for å utvikle området videre. Da er tildelte midler fra FD en stor inspirasjon og vi kan love alle som ønsker å jobbe med historie og som er villige til å jobbe både i terreng og utstillinger mye arbeid fremover.
Rune Gjeruldsen og Arendal og Omegn Krigshistoriske Forening ønsker å gjøre Fortet på Hisøy til en større turistattraksjon, ved å åpne flere gjenmurte bunkerser. Foto: Frank JohannessenStartet i 2015
Arendal og Omegn Krigshistoriske Forening ble opprettet 1. januar 2015.

Foreningens formål er å samle inn, bevare og presentere lokal krigshistorie relatert til Arendal og omegn, i all hovedsak i form av muntlig informasjon, dokumentasjon gjennom tekst og bilder, og bevaring av anlegg som løpegraver, bunkere og andre originale bygninger fra 2. verdenskrig der dette er mulig og hensiktsmessig.

Formålet med bevaring er å ta vare på og tilgjengelig gjøre anlegg fra 2. verdenskrig for publikum.

Det skriver styret i AKHF ved Werner Wernersen og Rune Gjeruldsen.
 akhf.no

akhf.no